söndag 30 januari 2011

Ännu en text tavla



Den här gav jag till Jon i julklapp...

Pyssel med återvinning

Har klätt in en tidskriftssamlare och en låda med tidningspapper, de var tidigare rosa randiga men ville göra dem lite roligare. I lådan ligger en massa gamla brev och födelsedagskort. Fick mig ett och annat skratt när jag läste dem :)och i den andra står en massa resetidningar... gillar woodstockbilden som jag hittade i en tysk tidning på jobbet.




De vita tidskriftssamlarna är från Ikea 10 st för 30 spänn, helt rätt kurs. De har jag tapetserat med tapetprover som jag fått. Tyvärr är det bara 6st av dem som är färdiga, fick slut lim och glömde köpa nytt när jag var på byn i fredags. Dessa används till arkiv till Jons alla tidningar; skotrar, fiske, serier... Så nu är det ording och reda på hyllorna :)


Filmer



Jag måste erkänna att jag var väldigt skeptisk när jag hörde namnet på filmen men Amanda ville bestämt se den så det gjorde vi... fantastiskt bra film måste jag säga!! Se den! Handlar om en pojke som har aspbergers och hur han upplever världen. Jag tror till och med Elina skulle gilla den trots att den är svensk! ;p En film som berör...

Despicable me
Jag och Jon såg en bra barnfilm i lördags, Despicable me. Handlar om en elak gubbe som adopterar tre flickor enbart för att utnyttja dem. Men den onde gubben mjuknar och helt plötsligt betyder flickorna allt för honom, klart sevärd. Den minsta flickan tycker att han är som tomten; läskig och snäll :)

onsdag 26 januari 2011

A home without a dog...



Gjorde två tavlor till Linn och Jimmy som tack för hjälpen när de startade min tjuriga bil... Hänger nu i deras hall. Har snott bilden från Jimmys facebook :)

måndag 24 januari 2011

Helgen

13:04
Har haft en mycket trevlig helg, men känns som att den bara rusat förbi. Skönt att jag bara jobbar fyra dagar i veckan!

Fredagen bjöd på god mat och mys hos mamma, Jon kom på kvällskvisten och gjorde oss sällskap. Lördagen spenderade vi i Kåbdalis med Kim och Daniel, 9-15. Blå himmel och sol hela dagen och riktigt bra före i backen! Underbart!!
Sen blev det hem och göra sig i ordning för att sen styra kosan mot Lule där det bjöds på 3-rätters hos Elina och Patrik med en massa andra trevliga filurer och flytande drycker. Fick även se lilla Astrid för första gången, huvva så söt! Avslutade kvällen/natten på Max.

Söndagen var det ett något tröttare gäng som slöade i soffan dagen lång, blev film och pizza innan vi begav oss till Backis för mer slöande i soffan... Solsidan och en massa avsnitt It's always sunny in Philadelphia.

Men nu är det dags för mig att göra mig i ordning och styra kosan mot Vidsel för jobb, suck...

GRATTIS på födelsedagen Jeanette!

torsdag 20 januari 2011

Kärlek

Mormor och morfar en solig vårdag i Telle
Farfar och farmor på släktträffen i Bredsel

Har haft en lyxvecka i veckan, eller ja det har jag ju de flesta veckor. Mamma och Inge skämmer bort oss och servar oss fullt med allt från bilar, mat till tvätt. Men i veckan har jag och Amanda varit extra bortskämda, onsdag bjöds det på blåbärsgröt till frukost hos farmor & farfar och idag blev det lunch hos mormor & morfar :)

Jag är så otroligt glad att jag har fått växa upp med både mormor & morfar och farmor & farfar i närheten. Och att de fortfarande är så pigga och friska, visst märker man att de blivit äldre men konstigt vore väl annars. Hoppas att de får fortsätta att vara i gott skick resten av deras liv! Älskar er!

tisdag 18 januari 2011

På gång...




Texten från en låt som Jon skickade till mig.

Fick ju slut färg när jag hade mitt senaste ryck, men så här ser de ut för tillfället. Hoppas på att få de färdiga snart...

Senaste verket



Remember to always kiss me goodnight

Fryst chokladmaräng med glass



Maräng
4 äggvitor
1 tsk pressad citron
1 1/2 msk kakao
2 dl strösocker

Glass
2 äggulor
1 dl florsocker
2 msk socker
1 msk cognac
2 dl vispgrädde
1 dl kesella

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitor och citronsaft till HÅRT skum. Blanda socker och kakao och vispa ner lite i taget.

Rita två cirklarna på bakplåtspapper med hjälp av en rund form med löstagbar botten. Bred ut smeten i cirklarna men lämna ca 2 cm eftersom de lyter ut något.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 1 tim.

Rör ihop äggulor, socker, kakao och konjak. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet och kesella.

Lägg en marängbotten i formen. Bred över glassmeten och lägg på den andra marängen. Låt glassen stå i frysen i minst 4 tim.

Sikta över kakao, servera med frukt eller bär.


En perfekt efterrätt som går att förbereda flera dagar innan servering. Me like! Vid serveringen ringlade jag vit chokladsås på tallriken och la sen på en bit "tårta", siktade över kakao och dekorerade med hallon och björnbär. Mumma! Som vanligt glömde jag att ta en bild :( Men det blev i alla fall riktigt gott, om man får säga så själv!? Nästa gång ska jag nog pröva göra med Baileys eller Amarula i glassen och sätta i lite grovhackad mörk choklad så man får något att bita i... går ju att variera i all oändlighet med olika smaker och färg på glass och maräng. Låt fantasin flöda! :)

lördag 15 januari 2011

Lördag

13:41
Igår kväll bjöd vi Anders, Jeanette, Linn och Jimmy på middag. Men den sistnämnda jobbade så han åt klockan 23 :) Bättre sent än aldrig! Åt kalvstek med rostade rotsaker och pepparsås och till efterrätt blev det en chokladmarängtårta med cognacglass. Ska dela med mig av receptet senare, det är i Vidsel... Surrade och spelade Galen Panna. mycket trevligt. Och nu har vi äntligen fått bort all disk, tar sin tid när man inte har diskmaskin och minsta modellen av varmvatten beredare som inte räcker någonstans. Skulle vara lite effektiv och körde igång en tvättmaskin och slog på vattenkokaren och så hade jag just kopplat bilen så de gick inte lång stund innan huvudsäkringen gick. Skit! Så nu får jag vänta med tvätten tills bilen har blivit varm, ska iväg en snabbis till Norrfjärden och hämta Ellos paketet med nya täcket och sängkläderna... Sen blir det film mys med syster medan pojkarna är i garaget...

Önskar man kunde gå ut på en promenad i det vackra vinterlandskapet, solen lyser på den vita snön och det är så fint men det är -30, brrr...

tisdag 11 januari 2011

Gud förbannat!!!

13.00
Nu vill jag ha sommar och sol eller åtminstone aldrig under -10 grader ute! Har ju varit varmt och skönt några dagar så igår struntade jag att koppla bilen när jag skulle till tandläkaren och det gick hur bra som helst. Tänkte att det skulle gå lika bra idag, steg upp tio, duschade, åt frulle i soffan och slösurfade runt tills klockan blev tolv och jag gick ut och försökte starta bilen. Till min stora förvåning upptäcker jag att det är -20 ute och min bil vill naturligtvis inte starta, som vanligt, suck! När ska jag lära mig!!?? Är gud förbannad på mig själv för att jag är ett sånt klantarsle! Hur svårt kan det vara att titta på termometern när jag stiger upp!?? GAAAHHH!

Tror jag måste flytta till varmare breddgrader så jag slipper tjorva med en kall bil! BAJS! Förmodligen blir jag sen till jobbet igen, men de börjar väl vara vana med det snart...

söndag 9 januari 2011

Jippie!


Den blev min :D Har för första gången lagt ett bud på Tradera och denna skönhet blev min för endast 70 riksdaler!


Ville ha den här också men råkade släppa datorn med blicken en minut och sen var det en som budade över mig :'( Skit också!!

lördag 8 januari 2011

Caffitaly kapslar

Jag har googlat runt för att hitta bästa sidan med kaffe kapslar till våran C3 maskin, jämfört priser och utbud. Fanns inte så mycket omdömen och hjälp att hitta men har nu efter en stunds sökande och klickande kommit fram till att de tre bästa sidorna är:

delico.se
DeliCo har klart bästa priset på Löfbergs lila caffitaly kapslar, där kan man få kapslar för endast 2,90kr/st! Men då måste man köpa ett 80-pack. Annars tar de 3,20kr/st vilket ändå är ett bra pris. Fraktfritt över 500kr. De hade även tre olika kaffesorter från märket Tchibo också men de kostar 1kr mer per styck...Och de har vi inte smakat.

netonnet.se
De har också kapslar för endast 2,90kr/styck. Men de har bara två sorter av märket Scandinavian Standard Caffitalyn att välja på. Lite trist när man inte ha blandade sorter...

newhome.se
Har största utbudet, flera märken och sorter att välja bland. Har både espresso, kaffe, choklad och the kapslar. Finns mix lådor för att pröva sig fram och då blir priset 3,50kr/kopp. De säljer Löfbergs Lila 3,75kr/st, Scandinavian Standard Caffitaly 3,25kr/st och Caffé Cagliani 3,50kr/st. De har även Espressokapsel Chicco Doro som är ett Fair Trade kaffe.

Vi har bara druckit Löfbergs Lilas kapslar och hittat några favoriter där, men jag är sugen på att beställa hem en mixlåda för att testa fler märken och så är jag nyfiken på hur chokladen smakar! The har jag inte tänkt köpa, har så mycket goda lösviktsthér(?) hemma nu! :)

Jobba, jobba, jobba...

Måndag: 7-15
Tisdag: 14.30-22
Onsdag: 7-15
Torsdag: 14.30-22
Fredag: 16-22
Lördag: 7-19
Söndag: 7-19

Så ser min arbetsvecka ut den här veckan, suck. Men har ju fått vara ledig länge innan så ska inte klaga. Tar alla timmar jag får!

fredag 7 januari 2011

Fredag

Igår när jag slutade styrde jag kosan mot Backis, plockade bort lite tomtar och sen somnade jag i soffan i vanlig ordning. Och idag har jag och Jon varit till Boden en sväng för att äta lunch med Sanna, en klasskompis från Åre. Så det blev sushi och surr, mycket trevligt. Vi hade ju turen att träffa henne i Åre i vintras också... Är ju inte var dag man är i Boden, tror aldrig att jag har varit inne i centrum förut. Såg en del affärer som såg väldigt intressanta ut men Jon var inte lika sugen på att dyka in i dem så vi begav oss hemåt istället och tur var väl det. Efter att jag släppt av Jon så bestämde sig min bil för att lägga av :( Jon var hos sin farmor i Påle så jag lyckades ta mig dit men sen gick den inte att starta, men har ju en händig karl som hittade felet och en syster med karl som handlade nya delar och kom som räddande änglar. Så de hela slutade rätt väl, bara 15 min sen till jobbet. Tack kära ni för hjälpen! Vad vore jag utan er!?

torsdag 6 januari 2011

Träning

Lånat från Isabelle Söders serieblogg http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=485457

Nya favorit figurer, kanske blir att måla av en på en canvas... Och NEJ jag ska INTE börja styrketräna! Jag syftar på konditionsträning!! :)

Hyptnotisören av Lars Kepler



I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.

Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.

Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken. En skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.


Den här boken är en ny favorit! Gång på gång blir man överraskad, inte som de flesta andra decakre när man för längesen listat ut vem den skyldige är. Read it!

Torsdag


Igår blev det en hel del klet och kladd, efter att ha suttit på internet och kikat på en massa roligt pyssel och tavlor så bestämde jag mig för att göra några egna igen... tog fram några gamla misslyckade försök och kladdade över med ny färg.Hann tyvärr inte göra så mycket mer än bakgrunderna. Tre stycken av dem blir med tidningspapper och resten svarta, vita, röda med text... Och den ena är med doft av nacho chips, min kära mor tappade ut en halv påse över den nylimmade tavlan så den har en svag doft av nachos :D Hittade även tre stycken med nå gubbar på som jag gjorde när jag bodde i lägenheten men den ena hade blivit så flammig så den har jag målat över. Har även återanvänt nå gamla Ikea tavlor som Amanda hade i sitt lila rum... Bilder kommer när de är klara vilket kan dröja eftersom färgen tog slut :(

Tavlor som jag gjorde och hade i hallen i lägenheten.

onsdag 5 januari 2011

Julen 2010

Lite bilder från vårt julfirande i Lycksele...

Och vi som inte skulle få några klappar i år! Vad hände!? ;p
Johnny och lillasyster Amanda
Hela högen samlade på mamma och Inges rum
Jag på julafton

Dream, dream, dream





Något sånt här skulle jag absolut kunna tänka mig om jag hade vunnit på min trisslott, men så var ju tyvärr inte fallet... Kylskåpet kostar bara cirka 16 000:- och diskmaskinen cirka 12 000:- Lönen räcker inte ens till en av dem, suck... Men drömma får man! Men så kan man ju vara lite finurlig och åstadkomma något liknande fast för en billigare peng...

tisdag 4 januari 2011

Cervinia

Restaurangen jag jobbade på, Chalet Etoile
Personalen

Här bodde jag

Dagen före nyårsafton ringde de från Italien och undrade vad jag gjorde nu förtiden och om jag inte hade lust att komma ner och jobba i vinter. Absolut är jag sugen! Men skulle inte kunna tänka mig att vara borta så länge från min kära mulle meck! Skulle så gärna vilja fara ner en vecka i af och hälsa på och åka skidor i vinter, men det kostar ju skjortan!! :'( Saknar denna vackra plats på jorden!!

måndag 3 januari 2011

Måndag



Har klickat hem ett nytt täcke och påslakanset för lite av julklappspengarna :) Ett STORT täcke!